Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
od 25. srpnja

Novi broj magazina Oluje posvećen je junacima operacije Oluja

oluja,novi broj
VL
24.07.2013.
u 13:37

Donosimo i priču o šestorici pripadnika Sedme gardijske brigade, legendarnih Puma, koji su 5. kolovoza 1995. podigli hrvatski stijeg na kninskoj tvrđavi.

U osvit operacije Oluja pred zapovjedno mjesto Glavnog stožera u Ogulinu stigao je američki vojni izaslanik. Njegov, nazovimo ga tako, domaćin, general Marijan Mareković izaslanika je na samom ulazu u zgradu zapovjedništva upravo izvijestio da će Hrvatska vojska u akciji angažirati oklopne snage i pješaštvo. 

“Samo to?”, čudi se Amerikanac. “Samo to”, uvjerava hrvatski general, krupna vojničina od svoja dva metra, kakvom je bolje vjerovati na riječ. Tek trenutak kasnije njihov razgovor prekida zaglušujući zvuk što ga proizvode dva MiG-a u niskom letu prije nego će odlepršati u smjeru Like. “Oooo?”, bilo je sve što je izaslanik uspio izustiti. “Evo, i toga malo”, kaže general pa otpravi Amerikanca svojim putem, a sam se prihvati važnijeg posla... Osamnaest godina poslije, umirovljeni general HV-a Marijan Mareković, svoja je sjećanja na ratnu 1995., u povodu 18. obljetnice slobode za Knin i druge okupirane dijelove Hrvatske, rado podijelio s čitateljima novog broja "Oluje", magazina za hrvatske branitelje koji stiže na kioske širom zemlje u petak, 25. srpnja. 

Donosimo i priču o šestorici pripadnika Sedme gardijske brigade, legendarnih Puma, koji su 5. kolovoza 1995. podigli hrvatski stijeg na kninskoj tvrđavi. Pronašli smo i posadu Svetog Duje, tenka Četvrte gardijske brigade koji je bio na čelu tenkovske kolone Pauka kada su ušli u Knin. Na stranicama novog broja Oluje ispričali smo i priču o njihovoj legendi, Andriji Matijašu Pauku, zapovjedniku koji je svoju vojsku doveo do pobjede pa poginuo u posljednjim satima rata. "Od rođenja, srce mu je bilo na desnoj strani. Na mjestu srca bila mu je Hrvatska", ispričali su nam suborci i supruga nikad zaboravljenog junaka Oluje i Domovinskog rata.

Uz mjesečnik za hrvatske branitelje Oluja darujemo knjigu i DVD - Kompletna istina o herojima!

>>Oluja u novom broju donosi priču o povratku velečasnog Sudca

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije